14-daagse van de Veiligheid: evacuatie

Brandweer
Evenement
Van 8 tot 23 september vindt een nieuwe editie plaats van de ’14-daagse van de Veiligheid’, georganiseerd door de AD Veiligheid en Preventie (piloot van de Task Force Brandpreventie in woningen). Zoals ieder jaar sensibiliseert zij de bevolking voor het belang van brandveiligheid. Deze editie staat in het teken van het thema “evacuatie”!

Bij brand hebben bewoners doorgaans maar 3 minuten tijd om hun woning te verlaten. Reden te meer om de burgers duidelijk te maken dat een evacuatieplan levens kan redden!

Om deze levensbelangrijke boodschap tot bij de bevolking te krijgen, rekent de AD Veiligheid en Preventie terug op de medewerking van de brandweer! Momenteel gaan er 80 brandweerkorpsen actief meewerken aan dit evenement. Sommige kazernes houden in september/oktober een opendeurdag, anderen geven informatiesessies of verspreiden de boodschap via lokale overheden en organisaties. We hopen er met uw hulp uiteraard terug een groot succes van te maken!

Hoe kan u deelnemen?

Organiseert u een opendeurdag of evenement?
Mail ons vóór 6 juli de datum en eventueel het programma door (astrid.neve@ibz.fgov.be).
Wat kan u van ons verwachten?

  • De laatste week van augustus ontvangt u gratis campagnemateriaal (affiches, leaflets, gadgets, enz.) dat u kan gebruiken om de bevolking te sensibiliseren voor dit evacuatiethema.
  • Wij maken graag promotie voor uw evenement of opendeurdag op onze website www.speelnietmetvuur.be

We willen u alvast bedanken voor uw medewerking.