Maak kennis met Grieke, 100 procent 112

Noodcentrale 112
Ons personeel
Op 24 september 2013 is Grieke Beheydt geboren, de eerste 112 baby van het land. Zowel mama Alexandra als papa Sven zijn 112 calltaker in het CIC 101 van Oost-Vlaanderen waar ze elkaar vijf jaar geleden ontmoetten. Voor zover we weten, een unicum. Hoog tijd dus om eens kennis te maken met dit bijzondere gezinnetje.

Alexandra Becquevort en Sven Beheydt hebben elkaar leren kennen tijdens hun opleiding tot calltaker 112 in Gent. Twee jaar later zijn ze gelukkig getrouwd en nog eens drie jaar later zijn ze de trotse ouders van een dochtertje, Grieke.

In de opleiding hebben we elkaar voor het eerst gezien. Alexandra woonde toen in Laarne en ik in Gent en dus zaten we altijd samen op de trein. Daar is het allemaal begonnen. Exact twee jaar later zijn we dan getrouwd.”, vertelt Sven.

Toen ze opzoek moesten naar een naam voor hun toekomstige kindje vonden ze inspiratie bij 112. “Tijdens onze opleiding tot calltaker kregen we les van een vrouwelijke instructeur die Grieke heette”, zegt Sven. “Dat vonden we een heel mooie naam. Toen hebben we afgesproken dat we onze dochter ook Grieke zouden noemen.”