Agent Civiele Bescherming redt leven

Zivilschutz
Unsere Mitarbeiter
Op zondag 3 februari 2013 heeft Rob Verbakel, agent bij de Civiele Bescherming van Liedekerke, in Denderleeuw een drenkeling uit het koude water van de Dender gered.

Rik Telamon, officier bij de Civiele Bescherming van Liedekerke, was zondag van wacht: “We zijn met een officier, een onderofficier en vijf agenten toegekomen in Denderleeuw. Ik heb meteen meer informatie gevraagd aan de fietser die het incident heeft doorgebeld naar het HC112/100. Intussen hebben Rob Verbakel en Kevin Huybrechts het slachtoffer gevonden dat tegen een woonboot aan in het water lag. Rob heeft van op de woonboot gezien dat het slachtoffer nog met zijn ogen knipperde en is zonder aarzelen in het water gesprongen om hem te redden. De bewoner van de woonboot waarop we stonden, heeft ons een dreghaak gegeven waarmee we de drenkeling en Rob naar de kant begeleid en op het droge gehesen hebben. Na het toedienen van de eerste zorgen, is het slachtoffer naar het ziekenhuis vervoerd.”  Het slachtoffer is niet meer in levensgevaar.

Rob Verbakel, agent bij de Civiele Bescherming en held van de dag  
 Photo 

De Civiele Bescherming is zondag om 8 uur ’s ochtends samen met de brandweer van Denderleeuw opgeroepen door het HC112/100 van Vlaams-Brabant. Beide hulpdiensten zijn meteen ter plaatse gekomen en hebben de oevers afgezocht. Omdat het slachtoffer al geruime tijd in het water lag, werd gedacht dat de betrokkene al overleden zou zijn. Gelukkig hebben de agenten van de Civiele Bescherming tijdig vastgesteld dat de drenkeling nog leefde.