Ereteken voor moed en zelfopoffering voor Olivier Rouxhet, duiker Civiele Bescherming

Civiele Bescherming
Perscontact: 
Ellen Probst

Olivier Rouxhet, de duiker van de Civiele Bescherming die op dinsdag 25 januari is omgekomen tijdens een zoekactie in de Maas naar de twee zusjes Alysson en Amelia, ontvangt postuum het burgerlijk kruis eerste klas voor moed en zelfopoffering. Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom of haar vertegenwoordiger zal het ereteken overhandigen op de uitvaartplechtigheid.
De uitvaart vindt plaats op woensdag 2 februari om 9u in het crematorium van Robermont.

Rouwkapel
Het stoffelijk overschot van Olivier Rouxhet rust op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2011 in een rouwkapel in de gebouwen van de operationele eenheid Crisnée van de Civiele Bescherming.
Collega’s en publiek kunnen Olivier een laatste groet brengen van 10 uur ’s ochtends tot 22 u ’s avonds bij de Civiele Bescherming, Rue Vincent Bonnechère 30 in 4367 Crisnée.
Wie dit wenst, kan ook een boodschap aan de familie en aan de collega’s van Olivier nalaten op een elektronisch rouwregister via de website www.ibz.be.

Olivier, een beroepsduiker, was ook vrijwilliger-duiker bij de Civiele Bescherming en gold binnen het duikersteam als één van de meest ervaren collega’s. Hij laat een dochtertje van zeven na.

Aan de redacties:
Media die een bezoek willen brengen aan de rouwkapel, zijn welkom op zaterdag 29 januari van 10u30 tot 11u30.
De familie van Olivier Rouxhet laat weten dat de media welkom zijn op de uitvaartplechtigheid maar vraagt ook begrip voor hun verdriet en voor hun privé-leven. De familie vraagt dat alle aanwezigen tegen 8u30 ter plaatse zijn in het crematorium.

Ellen.Probst@ibz.fgov.be